Onderstaande gebeurtenis is een goed voorbeeld van hoe Strafrecht en Bestuursrecht samen komen in 1 zaak en zo bij handhaving en controle vaker hand in hand gaan dan we denken!

Er wordt vaak gedacht dat er óf strafrechtelijk óf bestuursrechtelijk wordt opgetreden, beide met eigen mogelijkheden en bevoegdheden. In de praktijk is het echter steeds vaker een kwestie van én én. En daar moet je je als bedrijf, in dit geval autobedrijf, wel van bewust zijn. Zo staat er niet alleen politie, maar volgen er ook handhavers, van bv gemeente, provincie of omgevingsdienst. In zo’n geval gaat het hele bedrijf op de kop en dat gaat er niet zachtzinnig of voorzichtig aan toe. Daar komt bij dat de hele buurt kan meegenieten, want het gaat er niet bepaald stilletjes aan toe!

In dit soort zaken treden Cees (bestuursrecht) en ik (strafrecht) gezamenlijk op. Bij voorkeur preventief, maar ook repressief als het stadium van preventie voorbij is.

Ook hulp nodig? Bel of mail ons:
info@vdspadvocaten.nl
06-31660881

BetterCallHeleen #strafrecht #bestuursrecht #utrecht #denbosch #vdspadvocaten #advocaten

 

https://www.ad.nl/utrecht/autobedrijf-binnenstebuiten-gekeerd-we-hoorden-roepen-politie-politie-handen-omhoog-handen-omhoog~a2ae2e14/

Laatste In het nieuws